zondag 3 januari 2010

The war room over de campagne van Bill Clinton

Achter de schermen
Chris Hegedus en D.A. Pennebaker hebben in 1993 een relatief lange documentaire gemaakt over de verkiezingscampagne in 1992 zoals die werd gevoerd door Bill Clinton en zijn team. De beide gasten hebben geregistreerd wat er zoal achter de schermen gebeurde. Het grote voordeel was — en is ook voor de kijker van nu een blijvend element — dat ze bij alles aanwezig mochten zijn.
Die beiden hebben hun aandacht toen vooral gericht op de campagnestrateeg James Carville (*1944), alsmede op het hoofd van de afdeling Communicatie George Stephanopoulos (*1961).
Laatstgenoemde stond — tijdens de toespraak die Clinton hield direct na het bekend worden van zijn overwinning — studentikoos gekleed enthousiast te luisteren tussen de overige toegestroomde burgers. Na langjarige ervaringen tijdens 'het bewind' van 'de Clintons' had deze jongeman zijn vertrouwen in die lui volkomen verloren, en bleek hij in gesprekken dan ook zeer gedesillusioneerd.
De documentaire, getiteld The war room, wordt uitgezonden op het digitale televisiekanaal Holland Doc 24, tussen 17:40 uur en 19:27 uur. Of en wanneer deze documentaire wordt herhaald, kunt u eventueel te weten komen op de website van Holland Doc 24.
____________
Afbeeldingen
1. James Carville.
2. George Stephanopoulos.

Geen opmerkingen: