donderdag 14 januari 2010

Historicus Simon Schama over Obama's Amerika

In een serie reportages die de BBC uitzendt, analyseert historicus Simon Schama de toestand in de Verenigde Staten van Amerika sedert Barack Obama is aangetreden als nieuwe — en tegelijkertijd eerste gekleurde — president.
Al eerder dezer week is in die serie op BBC Two Television een reportage uitgezonden, waarin de problematiek met betrekking tot Afghanistan, de onzalige erfenis dienaangaande — van zijn oorlogsbezeten en anderszins misdadige voorganger— en de vraag op welke manier hij hiermee het beste kan omgaan.

Op donderdag 14 januari — tussen 22:00 uur en 23:00 uur onze tijd — volgt op BBC 2 een nieuwe aflevering van de reeks Simon Schama on Barack Obama's America. Voordat Barack Obama werd gekozen, beloofde hij voorspoed voor iedereen. Dat was voordat de financieel-economische crisis uitbrak, en nu doet zch de vraag voor of Obama voldoende lef heeft om doortastend op te treden jegens Wall Street.
Op woensdag 20 januari — tussen 20:00 uur en 20:30 uur — zendt BBC 2 opnieuw een documentaire uit over de huidige president van de VS:
Obama's first year: Reality bites.

_________
Afbeelding: Historicus Simon Schama.

Geen opmerkingen: